Kategóriák

Kategóriák

Menü

Campagnola

Az észak-olasz Campagnola – 60 év szakmai tapasztalatának köszönhetően – egyike a világ vezető vállalkozásainak az elektromos- és pneumatikus kézi művelő és betakarító eszközök tervezését és gyártását tekintve.

Termékeik magas minőségének, és a kiterjesztett értékesítési hálózatának köszönhetően mára a világ minden kontinensén megtalálhatók.

Az első Campagnola lépések egészen 1958-ig nyúlnak vissza, amikor Vittorio Ferretti egy 20m2-es irodában mert nagyot álmodni.

Ezen álom az ipari- és gazdasági fejlődéssel fokozatosan megvalósult a következő évtizedekben. 1961-ben már a 20m2 iroda 200m2-re nőtt, majd megalakult a cég és 1983-tól Bologna ipari negyedébe költözött egy 8000m2 nagyságú területre.

A megalapítástól mindmáig a Campagnola kulcsszava a kutatás-fejlesztés. Egy dinamikus és professzionális fejlesztő csapatnak köszönhetően a Campagnola termékkínálata ma megfelel minden környezeti faktornak és professzionális műszaki megoldásokat kínál minden ültetvényes gazdának.

A metszés fő feladata a termőegyensúly beállítása, ennek ellenére koránt sem elhanyagolható tényező növényegészségügyi szempontból sem.

A gyengébb minőségű ollók minőségükből adódóan nem ejtenek tiszta vágást, ezért a vágási felület struktúrája nem egyenletes.  A roncsolt rész nagyobb teret biztosít a kórokozók, főként a gombás és vírusos fertőzések bejutásának a növényi részekbe.

Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, érdemes olyan eszközt választani, amely tisztább, pontosabb vágási felületet hagy maga után. A jó minőségű mechanikus kéziszerszámok aranyat érnek, de van még egy kategória, ahol az emberi hiba lehetőséget ki tudjuk küszöbölni.